הדוכן של גולדי ועדי
לביבות של פעם בטעם ביתי, עם ניחוח נוסטלגי של חנוכה. לביבות בטטה משדרגות את לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות ומוסיפות מתיקות מיוחדת. אם כבר קוצצים ומטגנים, אפשר ללבב כל
מרכיבים
1 ליטר שמן סויה לטיגון )טיגון בשמן עמוק סופג פחות שמן, לכן הוא עדיף(
500 גרם בטטה מגוררת בפומפייה )בערך 4 בטטות בינוניות(
1 בצל גדול קצוץ דק
1 ביצה
1 כוס קמח
מלח
פלפל
אופן הכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
- שמים במחבת שמן סויה עד לגובה של 1 ס"מ ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהשמן רותח מלבבים את המרכיבים, יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומטגנים מכל צד עד להשחמה קלה.
לגיוון: אפשר להחליף את 500 גרם הבטטה ב־ 500 גרם קישוא ולהוסיף שמיר. את הקישוא ואת
הבצל מניחים במסננת לרבע שעה כדי שיגירו נוזלים ואז מערבבים את החומרים ומטגנים.
המלצות נוספות: להחליף את הבטטה ב־ 500 גרם של סלק אפוי בתנור או של פרסה חלוטה
במים עם בצל ירוק.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
קטגוריות: יריד האוכל