מהדוכן של גולדי ועדי
מנה קלאסית ביתית ואהובה. סיר שכיף לפתוח כשמגיעים הביתה אחרי יום עמוס. תבשיל אדום מתובל בעדינות בהרבה עשבי תיבול. משתלב מצוין עם אורז.
מרכיבים
לרוטב
- 1 כף שמן זית
- 500 גרם עגבניות מגוררות לרוטב ) 4־ 5 עגבניות(
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 בצל גדול קצוץ
- מלח
- פלפל
- 1/2 כפית סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
לתערובת כדורי הבשר
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 500 גרם עוף טחון
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- 4 כפות חומוס קלוי וטחון
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
- 4 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
אופן הכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בתערובת כדורי הבשר היטב ומכינים כדורים בינוניים.
- מטגנים את הבצל בשמן זית בסיר בינוני.
- מוסיפים את העגבניות ואת השום ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את כדורי הבשר באופן הדרגתי לסיר.
- מכסים במכסה וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש בינונית.
- בסוף הבישול אפשר להוסיף פטרוזיליה/כוסברה/נענע/בזיליקום לפי הטעם.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן