אורז עם שעועית, גזר וקינמון מהדוכן הפרסי
מאכל פרסי אותנטי הממלא את כל הבית בניחוח משגע. תבשיל אורז מיוחד עם ירקות, תוספת מושלמת למנה עיקרית.
מרכיבים
- 500 גרם אורז
- 125 גרם שעועית אדומה
- 400 גרם גזר
- קינמון
- 1/4 כף כורכום
- 1 כף מלח
- 1 בצל
- שמן
- 1 תפוח אדמה פרוס לעיגולים שעוביים 1 ס"מ
אופן ההכנה
- משרים את השעועית 12 שעות
- מבשלים את השעועית האדומה בסיר נפרד עד שהיא מתרככת.
- חותכים גזר לקוביות או לרצועות לא דקות.
- חותכים בצל לקוביות.
- מטגנים את הבצל, את הגזר ואת השעועית יחד עד שמתרככים קלות.
לאורז
- מרתיחים בסיר מים )לפחות כמות כפולה מהאורז(, מוסיפים למים שבסיר 1 כף מלח, כף שמן ורבע כף כורכום.
- שוטפים טוב את האורז עד שהמים שאיתם שוטפים הופכים לשקופים. מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ־ 18 דקות עד 80% בישול.
- מסננים את המים ושוטפים במים קרים.
- בכלי גדול שמים את האורז, מוסיפים את השעועית ואת הגזר ומוסיפים קינמון ומלח לפי הטעם ומערבבים יחד.
- בסיר חדש שמים 1/2 כוס שמן ומניחים בחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. יוצקים את האורז ואת הירקות בצורת הר לתוך הסיר.
- עושים חור בתוך ההר ומוסיפים 1/2 כוס מים. סוגרים את הסיר ושמים מגבת מתחת למכסה שלו.
- מבשלים על אש בינונית כ־ 10 דקות עד שיתקבלו אדים, ואחר כך מורידים את האש למינימום לכ־ 60 דקות של בישול אטי.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן