אנטיפסטי ירקות העונה – הדוכן של גולדי ועדי
מנה צבעונית שמשתלבת נהדר עם כל דבר. מתאימה לארוחות חלביות וגם עומדת בפני עצמה כסלט חם.
אפשר לבחור אילו ירקות שאוהבים, והתיבול והטיפים של גולדי ועדי יהפכו אותם לחגיגה.
מרכיבים
3 כפות שמן זית
4 גבעולי טימין טרי או כפית טימין יבש
2 כפות חומץ בלסמי
מלח (עדיף מלח ים אטלנטי)
פלפל
2 כפות רוטב סויה
ירקות העונה: 2 קישואים, 1/2 כרובית, 1 בטטה, 1 בצל סגול, 1 ברוקולי שלם, חופן פטריות, 1־ 2 פלפל אדום לקישוט, 1 חציל קטן, 1 קוביית דלעת
לשים רק את הירקות שאוהבים ולפי הכמויות שאוהבים. אם זה יוצא כמות גדולה אפשר לערום לערמה, שכן זה מאבד כרבע מהנפח אחרי האפייה.
אופן הכנה
- מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומפזרים על תבנית סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה.
- עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור חם ל־ 20 דקות.
- מוציאים את נייר הכסף וממשיכים באפייה לעוד 15 ־ 25 דקות.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
קטגוריות: יריד האוכל
תגיות: אוכל ביתי, אוכל צמחוני, אנטיפסטי, יריד האוכל, ירקות, מתכון, מתכונים