מאכל הדגל של המטבח הפרסי. קציצת חזה עוף עם חומוס פרסי קלוי וטחון והל. התיבול האותנטי מעניק לכל התבשיל ריח וטעם יוצאי דופן.
מרכיבים
- 1 ק"ג חזה עוף טחון
- 1 ק"ג חומוס קלוי וטחון לגונדי )אפשר לקנות ברחוב לוינסקי בתל אביב ובחניות תבלינים)
- 2 כפיות הל טחון
- 3 כפות אבקת מרק עוף
- מלח
- פלפל לבן
- כורכום
- 3 בצלים
- כוס שמן או 200 גרם שומן עוף
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים את העוף הטחון, 2 בצלים מגורדים דק, אבקת החומוס, 2 כפיות מלח, 2 כפיות פלפל לבן, 2 כפיות כורכום, 2 כפיות הל טחון, 1 כף מרק עוף, 1 כוס שמן ו־ 1/2 כוס מים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה בצבע צהוב.
- בסיר אחר מרתיחים מים, מוסיפים להם 1 כף מלח, 1/2 כף פלפל לבן, 1 כף כורכום, 2 כפות אבקת מרק עוף. קוצצים 1 בצל גדול לקוביות, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מגלגלים את העיסה לכדורים (קצת יותר קטן מכדור טניס) ומניחים בעדינות ובזהירות בתוך המרק, מבשלים כ־ 40 דקות ומגישים.