מהדוכן הפרסי
גולש פרסי עם עשבי תיבול, לימון פרסי ובשר. נחשב לתבשיל אלגנטי שנאכל בארוחות חגיגיות.
מרכיבים
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 1 חבילה כוסברה
- 1 חבילה שמבלילה (כמו חאוויג' של תימנים)
- 1 חבילה טרה (כמו עלי פרסה)
- 1/2 חבילה שמיר
- 1/2 חבילה נענע
- 1/2 חבילה סלרי
- 250 גרם שעועית אדומה או לבנה עם נקודה שחורה
- 7 יחידות לימון פרסי )לימון אמאני( שחור צהוב
- 3 ראשי בצל
- 1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות שגודלן 2 ס"מ
- מלח
- פלפל
- כף אבקת מרק עוף
- טיפ לאוהבי חמוץ להוסיף 2 כפות מיץ לימון טרי מיץ לימון
אופן ההכנה
- משרים את השעועית 12 שעות.
- מבשלים שעועית עד שמרגישים שהיא רכה, אך לא מדי.
- במקביל קוצצים את הירק)פטרוזיליה, כוסברה, שמבלילה, טרה, שמיר, נענע וסלרי דק בעזרת סכין או מג'ימיקס ומטגנים עד שהירק הופך לצבע. בנפרד קוצצים בצל לקוביות ומטגנים, מוסיפים את הבשר ומבשלים ללא מים עד שהצבע הופך לחום.
- מוסיפים את הירק המבושל ומערבבים קצת, מוסיפים 2 עד 2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. לאחר שהשעועית מבושלת מסננים ומוסיפים לגולש.
- מחוררים 4 לימונים פרסיים ומוסיפים אותם לגולש. את שלושת הלימונים הנותרים חותכים לחתיכות גסות ומוסיפים. כן זה מה שעושים. ארבעה לימונים מחוררים ושלושה חותכים ואת הכל מוסיפים.
- מוסיפים לגולש מלח, פלפל לפי הטעם, 2 כפות אבקת מרק עוף, 1/2 כוס מיץ לימון.
- מבשלים על אש נמוכה כשעתיים כשהמכסה סגור.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן