חמין צמחוני ונטול גולטן, עשיר בקטניות ובירקות. ארוחה שלמה בסיר אחד. למרות שמאופיין מאוד כתבשיל חורפי, גולדי ועדי מגישות אותו כל השנה, וכולם אוכלים בכל עונה. המתכון ל־ 10 ־ 12 סועדים
מרכיבים
- 1 כוס גרגרי חומוס
- 1 כוס שעועית לבנה
- 1 כוס שעועית אדומה
- 1 כוס אורז מלא
- 2 בטטות בינוניות
- 3 גזרים
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש כוסברה
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 תמרים ללא גלעין
- מלח ופלפל לפי הצורך
- 1 כף כוסברה יבשה
- 1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- משרים את החומוס ואת השעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה.
- שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה ואת הגזר לרבעים שמנמנים, ומקלפים ופורסים דק את השורשים.
- מקלפים את השום ואת הבצל (משאירים אותם בשלמותם).
- לאחר שכל המצרכים מוכנים, מסדרים אותם בסיר.
- בסיר נפרד מבשלים ליטר מים ומוסיפים לשם את התבלינים ואת התמרים. לאחר הרתיחה בודקים את התיבול.
- לאחר בדיקת התיבול מוזגים את המים לתוך סיר החמין, ובמידת הצורך מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של החמין.
- מבשלים את החמין עד לרתיחה מלאה.
- לאחר הרתיחה מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות, וכעבור 3 שעות מנמיכים את התנור ל־ 120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות ל־ 10 ־ 12 שעות נוספות של אפייה אטית.
כמה טיפים קטנים
- אפשר להוסיף תפוחי אדמה.
- לאוהבי החריף אפשר להוסיף לתיבול פפריקה חריפה.
- אפשר להוסיף ביצים קשות.
- אפשר להוסיף מעל החמין שכבה של ג'חנון ולכסות בנייר אפייה.
- אסור בשום אופן לערבב את תוכן הסיר – לא בזמן הבישול ולא בזמן האפייה.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
תגיות: אוכל ביתי, אוכל צמחוני, חמין, חמין צמחוני, יריד האוכל