מנה זו מוכרת גם בשם חמין עיראקי. מאכל מסורתי שאוכלים בעיקר בשבתות. הבישול הארוך יוצר בשר נימוח ומרקם מיוחד.
מרכיבים
- 150 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס)
- 2 בצלים גדולים
- 1 ק"ג בשר שריר / כרעיים עוף
- 250 גרם רסק עגבניות
- 1 ק"ג אורז עגול
- 3 כוסות מים
- 1 כף בהרט
- 1 כף מרק עוף או 1 כוס ציר עוף
- 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל הקצוץ לרצועות עד שמזהיב, מוסיפים את הבשר/עוף לצריבה ומוסיפים 3 כוסות מים.
- כשהמים רותחים ומבעבעים מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים: כף בהרט, 1 כף מרק עוף, 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול אם צריך.
- לאחר שכל הטעמים מתערבבים מוסיפים את האורז ומחכים שייספגו המים. ניתן להוסיף מים לפי הצורך.
- כשהאורז סופג את כל את המים מכבים את הגז, ומעבירים לפלטת שבת לבישול של עוד 10 שעות לפחות, כשהסיר עצמו מכוסה בנייר כסף, ומעל המכסה יש כיסוי נוסף של שמיכה או של מגבת שלא ייצאו האדים.
- למחרת כבר מתענגים מהטביט.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן