שעות פתיחה:
  • ה: 12:00 - 20:00
  • ו: 10:00 - 17:00
לנווט למקום באמצעות EasyDizi
צרו קשר עם מנהל היריד
X

צרו קשר עם מנהל היריד

יריד האוכל של דיזנגוף סנטר - רקע כללי

יריד האוכל עובד בכפוף לחוקי משרד הבריאות, תחת רישיון עסק ובאישור כל גורמי הממשלה הרלוונטיים (משטרה, עירייה, תברואה וכו').
היריד פועל תחת פיקוח של מהנדסי מזון לאורך כל שעות פעילות היריד.

מספר כללים לידיעת אלו המבקשים לפתוח דוכן ביריד האוכל:

אין אפשרות לטגן ביריד האוכל.
חל איסור להפעיל מוצרים הפועלים על גז.
אין אפשרות לייצר/לבשל אוכל ביריד עצמו.
אין אפשרות למכור/להכין/לעבד/לבשל דגים נאים ביריד.
לא ניתן לבשל בבית אוכל ולמכרו ביריד.
בהפעלת הדוכן יש לציית לכל כללי מהנדסי המזון.

שלבי התהליך:

• בכדי להציג ביריד האוכל חובה להציג רישיון עסק/יצרן.

• לאחר העברת המסמך הנ"ל אל הגוף המטפל בדיזנגוף סנטר, נגיש בקשה למשרד הבריאות לקבלת רישיון להעמדת דוכן ביריד האוכל.

• תהליך הבקשה אורך זמן מה ויכול לקחת בין שבוע לשבועיים.

• לאחר קבלת הרישיונות המתאימים, רעיון הדוכן מוצג בפני וועדה אשר דנה אם קונספט הדוכן מתאים לתמהיל היריד.

• לאחר הסכמת הוועדה, מגיעים לשלב המחירים ומיקום הדוכן בפגישה עם מנהל היריד.

בהצלחה...









אנא צרף תמונות (של המנות או דוכן):





אם מופיעה כאן תמונה, כתבו את הטקסט שמופיע בתמונה:
[recaptcha id:recaptcha theme:dark]

מתכון עלי גפן של יריד האוכל

עלי גפן – הדוכן העיראקי

עלי גפן דורשים השקעה וסבלנות במילוי ובגלגול, אבל התוצאה שווה את כל המאמץ – עלי גפן עם ארומה מתקתקה של נענע. מומלץ להוסיף חמוציות או צימוקים. מתאימים כמנה ראשונה או כמנת אירוח קלילה.

עלי גפן

מרכיבים

40 ־ 50 עלי גפן משומרים
3/4 כוס אורז
מים רותחים
2  בצלי בינוניים קצוצים
כ־ 1/4 כוס שמן זית
10 גבעולי נענע  (רק עלים)
1 כרפס קצוץ  (עם הראש)
1 שמיר
מלח ופלפל לפי הטעם.
מומלץ להוסיף כיד הדמיון חמוציות, צימוקים, גרעיני חמנייה אפויים או שקדים אפויים )מרוסקים( בשביל המתיקות.

אופן ההכנה

  1. חולטים את העלים במים רותחים ומניחים בקערה ל־ 10 דקות.
  2. משרים את האורז ב־ 2 כוסות מים רותחים 5־ 7 דקות ומסננים.
  3. מטגנים 1/2 1 בצל קלות במעט שמן.
  4. מוסיפים לאורז את הבצל המטוגן, 1/2 בצל חי, עלי נענע קצוצים, כרפס קצוץ, שמיר קצוץ, מלח, פלפל ומערבבים.
  5. מרפדים סיר בשכבה של עלי גפן כדי למנוע חריכה.
  6. מגלגלים את עלי הגפן ומסדרים בסיר.
  7. הוראות גלגול:
  • הופכים את העלה כך שהגידים הבולטים פונים מעלה )עליהם מניחים את האורז(.
  • אם ישנם עלים קטנים אפשר להניח זה על זה כדי ליצור שטח פנים גדול יותר.
  • מניחים במרכז מעט מתערובת האורז.
  • ראשית מקפלים פנימה את הצדדים )ימין ושמאל(, ואז מגלגלים את החלק העליון כלפי המרכז, ואחריו את החלק התחתון כדי לסגור את הגליל.
  1. מוסיפים לסיר 1/4 כוס שמן זית וכוס מים רותחים. מניחים צלחת מעל עלי הגפן כדי שלא ייפתחו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.

רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן

קטגוריות: יריד האוכל

תגיות: , , ,