ככיאה למטבח האיטלקי, קיש עשיר בגבינה ובשמנת בשילוב פטריות שמפיניון טריות. מתכון קלאסי שאי אפשר לטעות איתו.
לבצק
- 1/4 1 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה
- 1/4 כוס מים קרים
למלית
- 100 גרם פטריות שמפיניון טריות וחתוכות
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- 1 כוס שמנת
- 2 ביצים
- 1/2 כוס גבינת קוטג'
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
לבצק
- שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את המלח ואת החמאה ומערבבים עד שהתערובת דומה לגריסים. מוספים את המים הקרים עד שנוצר בצק.
- מרדדים מעל התבנית.
למלית
- מטגנים את הפטריות בחמאה עד שהן מטוגנות היטב.
- מוסיפים את כוס השמנת ואת אבקת מרק הפטריות ומערבבים.
- מורידים מהאש ומוסיפים את גבינת הקוטג' וגבינת הפרמזן.
- שופכים את כל התערובת על הבצק המרודד )בתבנית( ואופים בתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות ל־ 20 דקות.
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
תגיות: אוכל איטלקי, יריד האוכל, פשטידה, קיש