תבשיל דרוזי מסורתי. שילוב של גרגירי חומוס רכים עם בורגול בתיבול עדין, מתאים כליווי למנה עיקרית.
מרכיבים
- 250 גרם בורגול
- 1 ק"ג חומוס
- מלח
- פלפל שחור
- 2 בצלים
- 2 כפות אבקת מרק עוף או להחליף כוס מים אחת בכוס ציר עוף
- מים
אופן ההכנה
- ראשית משרים את גרגירי החומוס במים פושרים כ־ 12 שעות לפני ההכנה.
- אחרי ההשריה מבשלים את החומוס במים עד שהגרגרים מתרככים.
- חותכים את הבצלים דק ומטגנים בשמן זית עד שמתקבל צבע זהוב.
- מוסיפים את גרגירי חומוס המבושל עם מי הבישול לבצל המטוגן ומוסיפים עוד 250 גרם בורגול שטוף שלא עבר השריה.
- בוחשים עד רתיחה, ולאחר הרתיחה ממשיכים לבשל עד שהמים כמעט נעלמים
רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן
תגיות: אוכל ביתי, אוכל דרוזי, בורגול, חומוס, יריד האוכל, תבשיל